De e-Fatbike zie je tegenwoordig vaak in het straatbeeld verschijnen. De één is lovend over deze stoere fiets, maar de ander vind het maar niets. Om tijdens jullie bedrijfsuitje een weloverwogen keuze te maken voor een e-Fatbike vertellen we alles over de voor- en nadelen van de e-Fatbike.
In deze blog
Hoe ziet een e-Fatbike eruit?
De e-Fatbike ziet eruit als een brommer, maar dan met trappers. Dit geeft het een robuust gevoel. Met het moderne design trek je zeker de aandacht. De fiets valt met name op door de brede en grote banden. Het zadel is lang, en is gemaakt voor 2 personen.
Hoe werkt een e-Fatbike en wat maakt het uniek?
Een e-Fatbike wordt aangedreven door te trappen. Tot de snelheid van 25 km/h biedt het volledige trapondersteuning. Dat wil zeggen dat je absoluut geen moeite hoeft te doen om op snelheid te komen. Het enige wat jij hoeft te doen is constant de trappers heel licht in beweging te houden.
De e-Fatbike is door de mate van ondersteuning uniek ten opzichte van bijvoorbeeld elektrische fietsen. Het uiterlijk met de brede banden maken het verschil helemaal compleet. Daarom vergelijk je de e-Fatbike eerder met een elektrische scooter in plaats van een e-Bike.
Voor wie is een e-Fatbike geschikt?
De e-Fatbike is te besturen door iedereen vanaf 1.50 m. Want, een rijbewijs is niet nodig. Ideaal voor die collega zonder rijbewijs dus. Zo kan iedereen mee.
Wat echter wel belangrijk is: Een goede mobiliteit. Voor mensen die slecht ter been zijn is het lastig om op en af te stappen. En. om de veiligheid te waarborgen is het cruciaal dat dit soepel gaat. Aangezien je in het verkeer in bepaalde situaties soms plots moet afstappen
Zijn de e-Fatbikes opgevoerd?
De e-Fatbikes bij Roll-Out zijn allemaal in originele staat. Dit betekent dat ze niet zijn opgevoerd en aan de geldende regels voldoen.
Hoe veilig is het om op een e-Fatbike te rijden?
De e-Fatbikes zijn zeer veilig, want:
- Ze zijn voorzien van een goed remsysteem
- Ze zijn eenvoudig te bedienen
- Ze hebben goede verlichting
Toch zijn er ook risico’s. Maar, hiervoor zijn veilige oplossingen, namelijk:
- Het optrekken gaat snel.
- Hier moet je aan wennen. Dit kan veilig op een afgesloten terrein voor je de weg op gaat.
- Helm is niet verplicht, dus is er meer risico wanneer je valt.
- Maar, je leent kosteloos een helm als je hier behoefte aan hebt.
Hoe lang kun je rijden op een e-Fatbike?
Met een actieradius van 60 tot 70 kilometer kun je gemakkelijk lange routes afleggen. Alle routes bij Roll-Out kun je volledig uitrijden met de maximale ondersteuning.
Zijn e-Fatbikes mileuvriendelijk?
Ze zijn absoluut milieuvriendelijk. De stroom voor de elektrische aandrijving wordt namelijk op eigen terrein opgewekt met zonnepanelen. Daarnaast stoten ze geen uitlaatgassen uit. De natuur van de Utrechtse Heuvelrug wordt dus niet belast wanneer je hier doorheen rijdt.
Conclusie: Voor wie is een e-Fatbike de beste keuze?
Een rit op de e-Fatbike belooft een avontuurlijke ervaring te worden. Het stoere brommerachtige uiterlijk valt op in het straatbeeld.
Dit robuuste vervoersmiddel is ideaal voor diegene die op zoek zijn naar een unieke rijervaring. Zonder dat hierbij een rijbewijs verplicht is.
Voordelen
- Geschikt voor personen vanaf 1,50 m, geen rijbewijs nodig
- Milieuvriendelijk dankzij groene stroom
- Veilig dankzij:
- Goed remsysteem
- Niet opgevoerd
- Uitstekende verlichting
- Grote actieradius van 60-70 km
Nadelen
- Snel optrekken vereist gewenning
- Niet ideaal voor mensen die moeite hebben met op- en afstappen
Kortom, ben je op zoek naar een spannende en toegankelijke opties voor jullie bedrijfsuitje? Dan biedt de e-Fatbike een uitstekende ervaring. Beleef het brommergevoel op een elektrisch aangedreven fiets.
Nog geen keuze gemaakt?
Twijfel jij nog over welk voertuig je het beste kunt kiezen? Lees de beschrijving van de andere voertuigen om jou keuze te kunnen maken.
Nog steeds aan het twijfelen? Neem dan contact op voor persoonlijk advies.